14 cetateni romani depistati la Frontiera de la Sacuieni cu adeverinte de munca specifice lucrătorilor transfrontalieri, false
Stiri Bihor

14 cetateni romani depistati la Frontiera de la Sacuieni cu adeverinte de munca specifice lucrătorilor transfrontalieri, false

chilipirul-zilei.ro/

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Săcuieni au depistat 14 cetăţeni români care au încercat să evite instituirea măsurii de carantinare, prezentând la controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, adeverințe de muncă specifice lucrătorilor transfrontalieri, false.

          În cursul zilei de 19.12.2021, la diferite intervale de timp, la Punctul de Trecere a Frontierei Săcuieni s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, 14 cetățeni români, nouă bărbaţi şi cinci femei, domiciliaţi pe raza judeţelor Satu Mare, Bihor şi Arad.

Cu ocazia verificării pe lângă documentele de călătorie, aceștia au prezentat, pentru exceptarea de la măsura carantinării, adeverințe simplificate de muncă emise de  angajatori din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri.

          În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, acestea fiind false. Cu această ocazie s-a mai constatat faptul că persoanele se întorceau de pe teritoriul Ungariei, neavând calitatea de lucrători transfrontalieri întrucât nu şi-au desfăşurat activitatea în zona de frontieră.

decathlon.ro

          În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.