133 de politisti ai mai multor structuri ai MAI au efectuat mai multe razii in Oradea. Ce au gasit acestia
Stiri Oradea

133 de politisti ai mai multor structuri ai MAI au efectuat mai multe razii in Oradea. Ce au gasit acestia

La sfârșit de săptămână, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Oradea, împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, cu cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, de la Serviciul de Ordine Publica, Serviciul Rutier, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat, alături de polițiști din cadrul B.C.C.O. Oradea și de jandarmi din cadrul I.J.J. Bihor, pe raza municipiului Oradea și în localitățile arondate, pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere grave, a actelor ilicite de comerț, pentru verificarea respectării prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 133 de polițiști și reprezentanți ai altor structuri de aplicare a legii, care au acționat în 76 de locații, au fost legitimate sau verificate în bazele de date 880 de persoane și au fost controlate 540 de autovehicule. De asemenea, au fost efectuate controale la 56 de societăți comerciale și au fost controlați 38 de agenți de securitate.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 131 de sancțiuni contravenționale, din care 56 potrivit prevederilor OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 10 la Legea nr. 61/1991 privind tulburarea ordinii și liniștii publice, trei la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, două la Legea nr.171/2010 privind regimul silvic, una la H.G. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 și 62 la alte acte normative, cu amenzi în valoare de 52.680 de lei.

16 permise de conducere au fost ridicate în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din care 13 pentru conducere sub influența alcoolului și unul pentru conducere sub influența substanțelor interzise și au fost ridicate șapte certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost confiscate bunuri în valoare totală de 14.000, deținute și oferite spre comercializare fără documente legale.

Ne găsiți și pe Google News