126 de vitezomani sanctionati, in doar 24 de ore, de politistii bihoreni
Stiri Bihor

126 de vitezomani sanctionati, in doar 24 de ore, de politistii bihoreni

Joi, 15 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 198 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 61.835 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere. De asemenea, au fost constatate patru infracțiuni și nouă tamponări.

126 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 18 bicicliști, 17 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, două pentru conducere sub influența alcoolului, iar 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.