117 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.
Stiri Bihor

117 participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

Joi, 15 septembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 49.575 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere. De asemenea, a fost reţinut un certificat de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 68 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 13 sancțiuni au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță,  au fost sancționați 11 pietoni, au fost sancționate șapte depășiri neregulamentare, două sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, au fost sancționate trei opriri neregulamentare, una pentru lipsa ITP, iar 13 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Acțiuni în trafic, în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days.

Menționăm că, în perioada 16 – 22 septembrie a.c., polițiștii rutieri bihoreni acționează în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri bihoreni vor desfășura activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Totodată, polițiștii rutieri bihoreni vor purta discuții cu participanții la trafic, pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

Astfel, în cursul acestei zile, în intervalul orar 17.00 – 19.00, în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, în Piața Unirii din municipiul Oradea, polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni vor interacționa cu publicul și vor oferi recomandări preventive utile, menite să responsabilizeze cetățenii, în calitate de participanți la trafic, fie că sunt pietoni sau conducători auto.

          Hidișelu de Sus / Depistat în trafic, în timp ce conducea fără permis și cu o concentrație alcoolică ridicată.

Vineri, 16 septembrie a.c., la ora 02.25, pe drumul județean 768, la ieșirea din localitatea bihoreană Hidișelu de Sus înspre localitatea Calea Mare, polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea – Postul de Poliție Husasău de Tinca au depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din comuna Sânmartin, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

          Dobrești / Depistat în trafic, în timp ce conducea, deși nu avea acest drept.

Joi, 15 septembrie a.c., la ora 18.00, pe raza localității bihorene Dobreşti, polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș au depistat în trafic un tânăr de 15 ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.2 de Poliție Rurală Beiuș – Postul de Poliție Dobrești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News