105 sanctiuni pentru exces de viteza, aplicate de politistii bihoreni, in ultimele 24 de ore
Stiri Bihor

105 sanctiuni pentru exces de viteza, aplicate de politistii bihoreni, in ultimele 24 de ore

Joi, 11 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 74.405 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut șase permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate trei infracțiuni și cinci tamponări.

105 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 20 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați 19 pietoni care au traversat neregulamentar, cinci sancţiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără dispozitivul de tip ”mâini libere”, iar 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, joi, 11 aprilie a.c., la ora 08.35, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Săcădat, într-o zonă de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h, a fost depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din municipiul Cluj Napoca, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 125 de km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat  contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

loading...