“Vanatoare de comori” in Piata Unirii, in cadrul unei competitii de cultura generala
Evenimente

“Vanatoare de comori” in Piata Unirii, in cadrul unei competitii de cultura generala

ENACTED Universitatea OradeaDepartamentul de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității din Oradea marchează luni, 7 mai 2018, ora 11.00, ziua vecinătății europene printr-un eveniment special.

Studenții și masteranzii români, moldoveni, dar și Erasmus, vor participa la o competiție de cultură generală în Piața Unirii, marcând punctele importante ale centrului orașului Oradea în cadrul unei vânători de comori. Competiția beneficiază de sprijinul Carrefour Oradea Lotus care va oferi premii câștigătorilor.

De ce am ales ziua de 7 mai? Pentru că în data de 7 mai celebrăm adoptarea Declarației Comune privind Parteneriatul Estic, semnată în anul 2009 la Praga, ce și-a propus să întărească dialogul Uniunii Europene cu partenerii din est: Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Belarus.

Luând în considerare și apropierea zilei Europei, ne dorim să subliniem importanța vecinătății Uniunii Europene și dorim să promovăm contactul intercultural dintre statele membre și cele vecine UE.

Activitatea face parte din proiectul intitulat European Union and its neighbourhood. Network for enhancing EU’s actorness in the Eastern borderlands care se implementează în cadrul schemei Erasmus+ Jean Monnet Network.