Turism

Turnul Primăriei Oradea, Sinagoga Sion si Casa Darvas pot fi vizitate cu numai 10 lei. Galerie Foto

Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor, prin preluarea în administrare din data de 1 august 2016 a obiectivului turistic Sinagoga Neologă Sion, lansează campania de promovare ”3 atractii turistice care merită vizitate”. Durata campaniei este de 2 luni.

În cadrul campaniei, vizitatorii obiectivelor turistice pot achiziționa de la obiectivele turistice Turnul Primăriei Oradea, Sinagoga Sion sau Casa Darvas-La Roche un bilet de 10 lei/persoană cu care pot vizita toate cele trei obiective turistice, iar în plus primesc gratuit o cafea de la Terasa Casei Darvas-La Roche – Terasa Loisir și un glob de înghețată de la gelateria din vecinătatea Sinagogii Sion.

Campania a luat naștere cu sprijinul parteneriatelor încheiate cu societățile comerciale de alimentație publică care își desfășoară activitatea la terase.

Promovarea campaniei se va face prin mai multe mijloace publicitare – roll up și flayere amplasate în unitățile hoteliere și pensiuni din Oradea și Băile Felix. Parteneriatul de promovare este susținut și prin distribuirea flayerelor în mijloacele de transport tip – taxi.

În cadrul obiectivului turistic Sinagoga Neologă Sion, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor a amenjat un punct de informare turistică și un loc special dedicat suvenirurilor realizate de artiștii plastici locali.

Tariful de vizitare al Sinagogii este de 3 lei pentru elevi, studenți sau grupuri mai mari de 10 persoane și 5 lei pentru adulți.

Totodată au fost expuse în Sinagoga Sion și obiecte de cult evreiești oferite de Comunitatea Evreilor din Oradea precum și documentul găsit cu ocazia restaurării, document care datează din 1896, acesta reprezentând o scrisoare adresată împăratului Franz Josef I al Austro-Ungariei.  Scrisoare îi enumeră atât pe cei care au contribuit la reabilitarea Sinagogii Neologe, cât și pe cei care au construit dulapul special pentru Tora și care au instalat orga.