Tudose il trage de urechi pe Bodog, cerandu-i sa ia masuri la CJAS Bihor, dupa scandalul persoanelor cu handicap abandonate in holul institutiei
National

Tudose il trage de urechi pe Bodog, cerandu-i sa ia masuri la CJAS Bihor, dupa scandalul persoanelor cu handicap abandonate in holul institutiei

chilipirul-zilei.ro/
Prim-ministrul Mihai Tudose i-a cerut, miercuri, ministrului Sănătății, Florian Bodog, să-i demită pe cei responsabili de faptul că mai multe persoane cu handicap locomotor au fost „aduse și abandonate pe un hol” la Casa de Asigurări de Sănătate din județul Bihor, scrie Agerpres.

Domnul Bodog, credeți că mâine dimineață aș putea să aflu și eu cine nu mai lucrează în sistem începând de astăzi, de la Oradea? Am văzut niște imagini pe Digi 24 (…) înfiorătoare. Persoane cu handicap locomotor, aduse, abandonate practic pe un hol, la coadă la nu știu ce comisie a vieții, care să stabilească nu știu ce sau să le dea nu știu ce. Am vorbit acum două săptămâni, domnul ministru, despre reducerea birocrației, nu despre reducerea pacienților prin târâre pe jos pe acolo. Cine a făcut nenorocirea asta?„, l-a întrebat premierul Tudose pe ministrul Bodog, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

La rândul său, ministrul Sănătății a spus că i-a cerut președintelui Casei Naționale de Asigurări să verifice situația.

Am dispus președintelui Casei Naționale de Asigurări să verifice. Domnia sa mi-a spus că e vorba de două persoane care au solicitat un card de asigurare în numele unor alte persoane, fără să aibă împuternicire și fără să facă parte din familie. Se pare că sunt și implicații penale acolo, știe și prefectura, până diseară vom avea un rezultat, iar mâine dimineață vă voi informa. Dacă e nevoie, mă duc acolo„, a afirmat Bodog.

decathlon.ro

Postul de televiziune Digi 24 a difuzat mai multe imagini surprinse la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, unde doi pacienți, imobilizați la pat, au fost duși pe targă la ghișeele instituției.