Santandrei Metropolitan Area a reușit să blocheze înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei
Stiri Bihor

Santandrei Metropolitan Area a reușit să blocheze înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei

chilipirul-zilei.ro/

Asociația ”Santandrei Metropolitan Area” (SMA) a reușit să blocheze definitiv prin intermediul justiției înființarea unui incinerator de animale pe raza comunei. Cu o amplă activitate în domeniul protecției mediului, ONG-ul din Sântandrei a declarat în urmă cu câțiva ani război deschis poluatorilor din zonă, considerând că activitatea lor are un impact major asupra mediului și sănătății populației.

Blocat inițial în instanță, incineratorul de animale pe care S.C. Ecoprovet S.R.L. intenționa să-l deschidă în comună a fost interzis prin soluție definitivă în data de 22.10.2021, de Curtea de Apel Oradea, în urma recursului făcut de pârăți.

Prin această decizie, s-a demonstrat că toate dovezile aduse de noi în dosar referitoate la modul defectuos în care a fost analizată documentația S.C. Ecoprovet S.R.L., precum și modul în care a fost aplicată legislația specifică pentru eliberarea Acordului de construire a incineratorului au fost corecte și au dus la o soluționare clară a primei instanțe. Ne bucură foarte mult decizia Curții de Apel, care oferă speranță localnicilor, oricum chinuiți de mirosurile neplăcute de la fermele de animale din zonă. Dreptul la sănătate nu este un moft. Am apărat dreptul la sănătate al comunității noastre cu toata energia, dar mai ales cu toate cunoștințele generate de pregatirea mea profesională. Mii de familii s-au mutat la Sântandrei, tocmai pentru a respira aer curat. Vocea cetățenilor trebuie să se facă auzită, așa că vom continua să luptăm pentru un mediu curat și o comunitate sănătoasă. Mulțumim pentru determinare și profesionalism, avocatului Cristian Rusu, care a fost alături de noi în tot acest demers. Ne bucurăm că împărtășim aceleași valori în ceea ce privește calitatea vieții, sănătatea și mediul.”, a declarat inginer chimist Carmen Lezeu, președintele Asociației Sântandrei Metropolitan Area.

decathlon.ro