S-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea școlii Gimnaziale nr. 11
Stiri Oradea

S-a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea școlii Gimnaziale nr. 11

chilipirul-zilei.ro/
La sfârşitul săptămânii trecute a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Reabilitare fațade și amenajări interioare, reabilitare instalații sanitare și electrice la Școala Gimnazială nr. 11 Oradea”. Contractul a fost semnat la data de 13.03.2020, între Municipiul Oradea, Agenția de Dezvoltare Regională NV și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Municipiul Oradea a depus spre finanțare acest proiect în luna februarie 2018. Valoarea totală a proiectului este de 14.276.018,74 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 13.990.498,35 lei, iar contribuția proprie a Municipiului Oradea este de 285.520,39 lei.

Şcoala nr. 11, situată pe strada Moldovei, este una dintre cele mai mari unităţi de învăţământ din zona de vest a oraşului, fiind frecventată de orădenii din Rogerius şi Oncea şi de navetiştii din partea de nord a Zonei Metropolitane. 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de participare a elevilor la nivelul învățământului obligatoriu din Municipiul Oradea, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

decathlon.ro

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Reabilitarea infrastructurii unității școlare Scoala Gimnazială nr.11 din Oradea, formata din 4 corpuri.
  2. Crearea condițiilor favorabile pentru creșterea gradului de participare la nivelul învățământului obligatoriu, pentru un număr de 1020 elevi.
  3. Îmbunătățirea facilităților necesare pentru desfășurarea Programului Școală după Școală, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a învățământului obligatoriu
  4. Creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii Gimnaziale nr. 11 Oradea reabilitată cu minim 40%.

Durata de implementare a prezentului proiect este de 49 luni, cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, iar investiția vizează reabilitarea fațadelor și amenajări interioare, reabilitarea instalațiilor sanitare și electrice a acesteia, precum  și lucrări exterioare – amenajare curte.

Mai pe larg, sunt prevăzute lucrări de arhitectură precum: schimbarea tâmplăriei exterioare în proporţie de 10% şi aplicarea glafurilor exterioare, termoizolarea pereţilor exteriori şi reparaţii la tencuielile exterioare unde este cazul, desfacerea pardoselilor interioare şi realizarea lucrărilor pentru refacerea acestora cu parchet, realizarea de reparaţii la nivelul tencuielilor, desfacerea balustradelor şi mâinii curente la casa scării, desfacerea instalaţiilor de apă-canal şi refacerea acestora, montarea paratrăznetului, extinderea zonei aferente vestiarelor, desfacere trotuar protecţie şi refacerea acestuia, termoizolarea soclului, refacerea circuitelor electrice şi completarea acestora cu circuite de curenţi slabi (supraveghere video, semnalizare incendiu, efracţie), refacerea trotuarelor de protecţie existente sau trotuare de protecţie noi pe tot perimetrul clădirilor, amenajarea pistelor de alergare şi sărituri cu suprafaţa de tartan, curăţarea zonelor verzi şi crearea altor părţi de covor vegetal, realizarea racordurilor şi schimbarea gurilor de scurgere a apelor pluviale din curte, construirea unui teren de minifotbal şi altele. 

Totodată, vor fi realizate lucrări de rezistență, intervenţii structurale la Corp vestiare la sala de gimnastică, Corp A şi B și la Corpul de legătură, precum și lucrări de reparaţie la elementele nestructurale, spre exemplu: reparaţii la acoperiş, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor, prevederea de parazăpezi şi ţigle de aerisire.

Toate aceste intervenții au rolul de a asigura crearea unor conditii superioare contribuind la îmbunătățirea calității mediului în care se desfășoară actul didactic în Municipiul Oradea și de a creşte accesul, calitatea și gradul de atractivitate a serviciilor educaționale prestate de cadrele didactice la Școala Gimnazială nr. 11 Oradea.

Contractul de lucrări a fost semnat la începutul lunii martie 2020, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la data ordinului de începere.