S-a deschis circulației drumul colector Calea Sântandrei – Calea Aradului
Stiri Oradea

S-a deschis circulației drumul colector Calea Sântandrei – Calea Aradului

In data de  22 septembrie 2020, s-a deschis circulației, drumul colector dintre Calea Sântandrei și Calea Aradului, care a făcut obiectul contractului de lucrări între Municipiul Oradea și asocierea formată din S.C. TREBOR DRUM CONSTRUCT S.R.L. – lider de asociere/ executant, S.C. COST VOC IMPEX S.R.L. – asociat, S.C. DRUM PROIECT S.R.L. – asociat/proiectant și S.C. RITMOTEH S.R.L. – subcontractant.

Prețul contractului este de 2.189.512,98 lei, fără TVA, din care construcțiile și montajul reprezintă 2.147.084,66 lei, fără TVA.

Drumul colector are o lungime de 418,31 m și este compus din: drumul colector cu lungimea 360 m, 7 m lățime și 2 benzi, câte una pe sens; acces + ieșire din Calea Sântandrei și acces + ieșire în Calea Aradului după mall în sensul giratoriu existent și bretea de acces direct din Calea Aradului, după sensul giratoriu cu pasajul (intersecția Calea Aradului – Calea Sântandrei). Drumul colector are și o  bretea de 3,50 m lățime și o lungime de 58,31 m.

Cele două părți se intersectează pe drumul colector la km 0+114,62 m. Sensul are o insulă centrală cu R=6,00 m și un inel de 1 m cu pavaj, care mărește raza la 7,00 m.

De menționat că s-au amenajat trotuare cu asfalt, parapeți metalici la marginea Căii Aradului, marcaje longitudinale de separare a sensurilor de circulație, marcaje transversale de oprire și traversare pentru pietoni, semnalizare verticală și indicatoare rutiere de avertizare, reglementare, orientare și informare.

loading...