Romania a ramas, din nou, fara premier. PSD si-a demis al doilea prim-ministru in 7 luni de zile
Politica

Romania a ramas, din nou, fara premier. PSD si-a demis al doilea prim-ministru in 7 luni de zile

Intr-un an de guvernare Romania a ramas din nou fara premier, dupa ce, in cursul serii de 15.01.2018, CExN PSD i-a retras sprijinul politic lui Mihai Tudose.

Mihai Tudose si-a dat demisia din functia de prim-ministru luni seara, anuntand ca nu va asigura interimatul functiei, adaugand ca în locul sau de programul zilei de marti se va ocupa vicepremierul Paul Stanescu.

Guvernul a informat luni seara ca adresa oficiala privind demisia premierului Mihai Tudose va ajunge marti la Administratia Prezidentiala.

Premierul Mihai Tudose și-a înaintat în această seară demisia din funcție, urmând ca, potrivit legii de organizare și funcționare a Guvernului, să fie transmisă Administraţiei Prezidențiale, în cursul zilei de mâine, o adresă oficială în acest sens. Conform procedurilor, președintele României, Klaus Iohannis,  va lua act de demisia din funcție a prim-ministrului Mihai Tudose și va emite decretul de vacantare a postului, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial”, se arata in comunicatul Executivului.

Liderii PSD urmeaza sa discute, marti, in sedinta Comitetului Executiv National, propunerea pentru functia de premier.

Am decis ca maine, de la ora 11,00, colegii sa revina in CExN, pentru a avea loc o discutie deschisa, transparenta, si lunga – daca e nevoie, pentru a se discuta propuneri pentru functia de prim-ministru, in asa fel incat dupa aceasta discutie sa avem cat mai putine motive sa ne temem ca vom mai ajunge a treia oara in situatia in care am ajuns astazi“, a declarat Dragnea, luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD, dupa ce la finalul sedintei CExN s-a supus la vot propunerea ca primul ministru Mihai Tudose sa demisioneze.

Premierul demisionar, Mihai Tudose, a anuntat ca se va duce personal cu demisia la Presedintele Klaus Iohannis, in cursul acestei dimineti.

In ceea ce privesc motivele debarcarii  lui Tudose, mai multi lideri din PSD au declarat ca “a fost o lipsa de comunicare”