Renaste o legenda! C.A.Oradea revine in fotbalul bihorean, sambata pe stadionul Iuliu Bodola
Sport

Renaste o legenda! C.A.Oradea revine in fotbalul bihorean, sambata pe stadionul Iuliu Bodola

evomag.ro
La 54 de ani de la dispariție, Club Atletic Oradea, singura echipă de fotbal care a câștigat campionatul atât în Ungaria, în 1944, cât și în România, în 1949, s-a reînființat și va juca primul meci oficial din cadrul ligi a V-a, seria 1, impotriva celor de la Inter Astileu, sambata 26.08.2017 de la orele 18.

După cum s-a anunțat la conferința de presă din data de 01.08.2017, lansarea oficială a echipei  Club Atletic Oradea in parteneriat cu CSM Oradea, structura asociației este formată din membri asociați care pot veni in sprijinul echipei cu suma de 2200 Ron si membri suporteri cu suma de 100 Ron, in ambele variante, celor care vin in sprijinul echipei vor primi o esarfă “ Istoria te obliga! Fii Ca Oradea! “ si un card membru asociat/suporter cu care vor avea acces gratui la meciurile găzduite de CAO, desigur  fiecare membru asociat va avea si un drept de vot la deciziile luate in cadrul echipei.

Adeziunile pentru membru suporter/asociat se pot completa virtual de oricare doritor, accesand linkul http://caoradea.ro/membri/membru-suporter/ sau http://caoradea.ro/membri/membru-asociat/  si trimise la adresa de mail: info@caoradea.ro  , se mai pot solicita aceste adeziuni pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/caoradea/ sau la numărul de telelefon  0775.194.268

Poți susține acest proiect si prin prezența la meciurile oficiale jucate pe terenu propriu, disputate pe Stadionul Munincipal “Iuliu Bodola”din Oradea , unde fiecare iubitor al acestui fenomen va achita un bilet de intrare in valoare de 10 Ron, cu exceptia doamnelor, domnisoarelor si a copiilor. Ideea in sine cu biletul de intrare va duce la conceptul de susținere a tinerilor fotbalisti din cadrul echipei si motivarea lor pentru a castiga fiecare meci, moralul jucatorilor va creste cand vor vedea că sunt iubiți si sustinuți de suporteri.
card Membru CAOradea

decathlon.ro
Istoric CA Oradea

Clubul Atletic Oradea a fost înființat în 1910, înainte de Primul Război Mondial, activând numai pe plan regional și local. Între 1920și 1932, când s-a pus în aplicare formula divizionară, echipa a participat la campionatul regional, pe care l-a câștigat de două ori consecutiv, în 1924 și 1925. Astfel s-a calificat în campionatul național, ajungând chiar în finală în 1924, pierdută în fața echipei Chinezul Timișoara cu 1-4, iar în 1925 a fost învinsă în sferturi cu 1-2 de Brașovia Brașov.

La 8 noiembrie 1931, o combinată între CAO și Stăruința (înființare în 1920) învinge pe Ferencváros Budapesta cu scorul de 4-2. În anul următor, CAO a întreprins primul turneu peste hotare, în Franța (2-1 cu Racing Club Strasbourg, 5-2 cu Lille, 10-1 cu Tours) și Elveția. A câștigat șase din 12 meciuri, a terminat de două ori la egalitate și a pierdut patru (golaveraj excelent: 41-21). Mulțumită acestor rezultate excelente, în 1933, CAO a făcut un alt turneu peste hotare, însă unul mult mai obositor: în Franța și Africa de Nord, disputând 25 de partide – fără să cunoască înfrângerea (21 de victorii și 4 meciuri egale, golaveraj 110-23), făcând astfel o propagandă excelentă pentru fotbalul românesc.

În 1932 conducerea clubului era asigurată de St. Kovács, președinte executiv, Al. Klein, secretar general și Iuliu Grünstein, șeful secției fotbal.

În perioada 1932-1940, CAO a fost prezentă de șase ori în prima divizie (1932-1938) și de două ori (1938-1940) în a doua. Din lotul echipei au făcut parte: Czinczer, Mikó, Sternberg, Kádár, Weichelt, Glanczmann, Moskó, N. Covaci, F. Rónay, Iuliu Bodola, Kocsis, Chendrean, Mircea David, Bartha, Chiroiu, Kraus, Juhász, Sarkadi, Sikó, Borcea, Kovács II, Szanisló I, Orza, Spielmann, Pop, Vărzan.