Proiectul “Pianul Sperantei” demarat prin Bursei Talentelor a strans peste 25.000 de lei
Diverse

Proiectul “Pianul Sperantei” demarat prin Bursei Talentelor a strans peste 25.000 de lei

Pianul sperantei Bursa Talentelor OradeaÎn luna decembrie a anului trecut, o echipă de elevi pasionați de artă s-au numărat printre câștigătorii uneia dintre cele șapte finanțări oferite în cadrul programului Bursa Talentelor, al Fundației Comunitare Oradea.

Proiectul propus de ei a reușit să mobilizeze cea mai mare sumă în cadrul Galei de Responsabilitate Socială Corporativă. Sponsorii generoși au donat pentru Pianul Speranței 25.400 lei. Inițiatorii proiectului au reușit să depășească cu mult bugetul propus inițial, reușind astfel să planifice un număr mai mare de concerte.

Din dorința de a deschide tuturor porțile muzicii clasice, chiar și celor care nu au acces la ea din diferite motive, inițiatorii și-au propus susținerea a 16 concerte de pian în afara sălilor de concert:  în orfelinate, spitale, cămine de bătrâni și închisoare.

Pentru a oferi emoții în mod direct, echipa de proiect va călători cu un pian și va prezenta pe scurt viața compozitorilor, într-o manieră artistică şi muzicală. Concertele vor fi mai mult decât o performanță muzicală, fiind un prilej de a integra şi poezia sau scurte povestioare din vremurile compozitorilor din repertoriu, legând astfel o relație profundă între artist, publicul prezent și unitatea contextualizată a lucrărilor.

Vineri, 7 Aprilie, va vea loc al doilea eveniment marca Pianul speranței, un concert la căminul pentru persoane vârstnice din Salonta. Concertul va fi susținut de elevi ai Liceului de Arte din Oradea.

Pentru mai multe informații despre următoarele evenimente din cadrul acestui proiect puteți accesa pagina de Facebook a programului Bursa Talentelor

loading...