Proiectul civic „Oradea doneaza o paine”a ajuns la a treia editie. 250 de paini donate unui centru de copii
Diverse

Proiectul civic „Oradea doneaza o paine”a ajuns la a treia editie. 250 de paini donate unui centru de copii

La finele celei de-a treia ediții a proiectului „Oradea donează o pâine”, dorim să împărtășim experiența avută, care este diferită, de fiecare dată. Dorința de a încerca să facem bine, de a oferi o pâine, celor care au nevoie, ne-a animat și la această ediție.

Am fost impresionați de numărul tot mai mare de orădeni, tineri și copii, care au dăruit cu drag, o pâine, două, zece, după posibilități, pentru a-i ajuta pe alții. Dărnicia nu a pierit din sufletele oamenilor, ea există și se manifestă cu tot mai multă putere.

Cele două ore, au trecut foarte repede și la sfărșit, pâinile rămase aproximativ 250 au fost duse la Căminul Felix Sântandrei. La Căminul Felix Sântandrei, am fost întâmpinați de către domnul director Filip Marcel și de către părinții căsuței în care am poposit, Maria și Dani Gligor. Domnul director, care a fost prezent aici, încă de la începuturi, adică, de 25 de ani, ne-a primit cu multă deschidere și amabilitate, împărtășind cu noi experiențete avute cu copiii, în Căminul Felix. Dânsul s-a arătat mândru de realizările fiecărui copil în parte și am aflat că la împlinirea vârstei de 18 ani, copiii nu sunt lăsați fără ajutor, ei sunt sprijiniți în continuare.

În prezent, în Căminul Felix sunt crescuți și îngrijiți 150 de copii, în 10 case, în Sântandrei și alte 6, în Sânmartin, dar sprijiniți alți 50, care au părăsit căminul. Domnul director a primit cu bucurie mâna întinsă de orădenii darnici, pâinile dăruite de oameni cu suflet, spunând că orice ajutor e binevenit.

Mia și Dani ne-au împărtășit câteva impresii și sentimente trăite de ei, ca părinți. ”Astăzi vă putem împărtăşi ce am simţit noi odată ce am ajuns aici. Căminul Felix este un loc unde se aude Cântecul Speranţei. Noi credem că aşa l-au numit Linda şi Lars – părinţii fondatori. Ei au cules copii şi le-au ales cel mai frumos cântec. Şi pentru că nu-i îndeajuns să vrei să faci binele, trebuie să-l faci şi bine, pentru a instrumenta cântecul acesta cu eficienţă. Unele mâini au ales să mângâie duios creştetul copilaşilor luaţi în primire aici, iar când este nevoie îmbrăţişează cu toată dăruirea.

Altă dată, mâinile plămădesc cu răbdare aluat, spre marele deliciu al copiilor, numără atent degeţelele la matematică, orientează cu grijă creionul pe hârtie sau împletesc cu drag codiţe cu fundiţe. Alte mâini asează pe masă lapte proaspăt în fiecare dimineață, iar altele dirijează cu mare responsabilitate şi dedicare întregul cântec. Întreaga echipă e o adevarată orchestră. Melodia e aceeaşi, e Cântecul Speranţei pentru aceşti copii.

Editia 3 - Caminul Felix, poza de grup

Noi, am auzit acest cântec din depărtare şi am venit aici. Instrumentul la care am ales noi să cântăm este dragostea necondiţionată pe care vrem să le-o oferim copiilor noştri în fiecare zi. Păşim în fiecare nouă zi cu credinţă, animaţi de cântecul speranţei și cu inima plină de dragoste.”

Am fost surprinși și plăcut impresionați de condițiile în care sunt crescuți acești copii, dragostea care li se acordă, citindu-se în privirea lor senină și în zâmbetele lor largi.

Mulțumim pe această cale: voluntarilor, oamenilor și copiilor care au donat, precum și tuturor celor implicați în această frumoasă acțiune. Ne revedem cu o nouă ediție luna viitoare!

Sipos Lăcrimioara

Ne găsiți și pe Google News