Proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială “Avram Iancu” Oradea
Educatie

Proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială “Avram Iancu” Oradea

Proiectului  Erasmus+  s-a desfășurat în sala festivă a școlii atât în prezența elevilor de gimnaziu, cât și în rândul profesorilor și al părinților. Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea a fost pentru o săptămâna gazda  partenerilor  din Turcia, Polonia, Letonia și Bulgaria, în luna aprilie 2019, deoarece a avut loc cea de-a doua mobilitate în cadrul Proiectului Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP.

            Echipa de proiect alcătuită din: prof. dr Gheorghina Bîrlădeanu – directorul școlii, prof. Crina Joldoș – coordonatorul proiectului, prof. Cosmin Velimirovici – director adjunct, prof. Claudia Șpan, prof. Roxana Voicu, prof. Florica Iovan, contabil Dana Andruța s-a implicat în organizarea activităților de învățare – predare – evaluare a activităților, astfel încât partenerii străini să se poată bucura de o săptămână de neuitat.

            Activitățile au debutat în școală cu o primire tradițională a partenerilor, după care oaspeții au vizitat școala gazdă. Partenerii străini și-au prezentat sistemul de învățământ și școala          astfel încât toți cei implicați să se cunoască cât mai bine unii pe alții.

            Tema acestei mobilități fiind: My school- color, light and design techniques  – o temă ofertantă, i-a provoacat pe beneficiarii direcți să fie mai comunicativi, să-și exerseze abilitatea de a vorbi în limba engleză, de a fotografia,  de a se împărtăși pe ei și momentele importante din viața și școala lor, să fie cooperanți și să învețe unii de la alții.

            Momentul mult așteptat  de elevi a fost Wrkshop-ul realizat cu fotografi profesioniști, de la care au putut învăța secrete care să-i ajute la realizarea fotografiilor de poveste. Astfel au aflat despre tipurile de fotografie și modul de realizare al acestora: Fotografia de portret, Fotografia comercială, Fotografia de produs, Fotografia naturii, Fotografia minimalistă (detaliu).

            De asemenea în săptămâna de mobilitate, pe lângă derularea activităților specifice: de predare- învățare – evaluare desfășurate în școală, nu a fost neglijată nici latura culturală; Elevii însoțiți de profesori au vizitat centrul Oradiei, Cetatea și Muzeul Cetății, lăcașurile de cult, de asemenea au vizitat Peștera Urșilor și Salina Turda.

            Timpul s-a scurs mult prea repede, iar despărțirea echipei (elevi și profesori), de noii prieteni a adus tristețea pe chipul tuturor, dar pentru unii și speranța revederii în cadrul mobilităților viitoare.