Ping-pong si pong-ping. Pasztor nu se lasa si-i raspunde lui Cornel Popa
Comunicate de presa

Ping-pong si pong-ping. Pasztor nu se lasa si-i raspunde lui Cornel Popa

Presedintele Consiliulu Judetean Bihor, Pasztor Sandor, ii rasunde fostului presedinte CJ Bihor Cornel Popa, prin intermediul unui comunicat, pe care il aveti mai jos

Stimate domnule Cornel Popa,

candidat pentru funcția de senator

Constat că problema Aeroportului vă preocupă în continuare. Prin presă ați făcut publică o enumerare a unor întâlniri pe care le-ați avut în decursul celor 4 ani de mandat. Lista mă duce la ideea că cineva, din când când, s-a mai trezit și s-a dus la câte o întâlnire. Numărul de  întâlniri pe care le-ați enumerat, în agenda mea de lucru figurează pentru câteva săptămâni. Este de apreciat că ați realizat o parte necesară a modernizării aeroportului, dar, dacă păstram viteza de derulare a evenimentelor, probabil ajungeam în situația clădirii muzeului: în șase ani, rezultat zero! Am preferat să parafez contracte în câteva săptămâni, rezultatul fiind destinațiile anunțate: Barcelona, Milano, Torino. Iar din Torino spre Roma, Napoli ori Catania. Cele interne: București, Iași, Constanța. După cum am mai precizat, singurul precontract din arhiva Consiliului Județean Bihor, referitor la vreo cursă aeriană externă, este cel cu Ryanair, destinație Londra. Eșuat! Cât despre fabulația Düsseldorf, nu există niciun înscris oficial care să confirme eventuale negocieri pentru această destinație, la fel cum nu există nici un document privind alte curse aeriene interne sau externe. Pentru rezultate, am schimbat viteza de lucru, după cum am schimbat și în cazul clădirii muzeului, unde în șase zile am realizat cât nu s-a putut în șase ani.

În ultimii patru ani, Consiliul Județean a fost asemuit deseori în presă, drept sanatoriu. De aceea poate ar fi util să vă faceți campanie cu rezultate, având în vedere și faptul că alegerile locale au trecut, actuala campanie fiind cea pentru alegerile parlamentare. Concentrați-vă în a pune Bihorul pe primul loc, pentru că altfel riscăm să ajungem, odată cu Oradea de rang 2. Iar dacă acest lucru se întâmplă, peste patru ani iarăși vă veți trezi în ipostaza în care enumerați întâlniri pentru a lămuri situația.

Cât despre corecțiile financiare ale proiectelor, în calitate de conducător al ABA Crișuri am derulat o serie de proiecte cu finanțare europeană, fără nicio corecție financiară. Deci, se poate!

Am decis să mă opresc aici cu acest schimb de mesaje. În ceea ce mă privește, vă asigur că am fost și voi rămâne un partener loial al tuturor inițiativelor și proiectelor menite să producă o dezvoltare a Bihorului, pentru că aceasta este responsabilitatea și datoria comună, a bihorenilor.

Citeste si: Ping-pong-ul declaratiilor dintre Popa si Pasztor continua. Popa: „Da, imi asum, Domnule Pasztor”