Peste 300 de sanctiuni contraventionale aplicate de politistii bihoreni in acest weekend.
Stiri Bihor

Peste 300 de sanctiuni contraventionale aplicate de politistii bihoreni in acest weekend.

În perioada 17 – 19 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 301 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 127.969 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 28 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate 11 infracțiuni și 13 tamponări. 

interlink.ro

139 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 68 de pietoni, 14 conducători auto au fost sancționați pentru neacordare de trecere pietonilor, 19 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați 19 bicicliști, iar 42 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, sâmbătă, 18 ianuarie a.c., la ora 16.52, pe D.N. 79, în localitatea bihoreană Leș a fost depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 101 km/h, înregistrată radar.

De asemenea, duminică, 19 ianuarie a.c., la ora 16.42, pe D.N. 1 a fost depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din localitatea Tilecuş, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 107 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Ne găsești și pe Google News