Peste 2.700 de petarde şi baterii de artificii interzise, confiscate de politistii bihoreni
Comunicate de presa

Peste 2.700 de petarde şi baterii de artificii interzise, confiscate de politistii bihoreni

noriel.ro

Peste 2.700 de petarde şi baterii de artificii interzise au fost confiscate de poliţiştii bihoreni în urma efectuării a patru percheziţii domiciliare.

Joi, 29 decembrie a.c., la ora 16.00, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase împreună cu poliţiştii Postului de poliţie Tileagd din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd au efectuat patru percheziţii domiciliare în imobilele deţinute de doi bărbaţi de 23, respectiv 36 de ani, ambii din comuna Tileagd, judeţul Bihor, bănuiţi de comiterea infracţiunii de operaţiuni fără drept efectuate cu articole pirotehnice.

În urma percheziţiilor efectuate pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale a celor două persoane, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 105 baterii de artificii din categoria a III- a, 2.640 petarde din categoria a II – a, toate obiecte pirotehnice interzise la deţinere, comercializare şi folosire. Totodată, au fost descoperite 12.580  ţigarete  (629 de pachete) nemarcate legal, de diferite tipuri, care au fost, de asemenea, ridicate în vederea confiscării (anexăm foto).

decathlon.ro

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Politia reaminteste cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.