Persoanele fara adapost vor fi cazate in Adapostul de Noapte de pe Gutenberg, in urmatoarele nopti
Stiri Oradea

Persoanele fara adapost vor fi cazate in Adapostul de Noapte de pe Gutenberg, in urmatoarele nopti

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate pentru perioada actuală și următoare, temperaturile urmând să scadă mult sub pragul înghețului, ne îngrijim de persoanele care, din diferite motive, sunt greu încercate de viaţă, neavând un adăpost.

Citeste si: Ger de crapa pietrele in Oradea! Urmeaza doua zile cu nopti geroase si temperaturi de -17ºC

În acest sens, rugăm comunitatea locală să anunţe despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969, în intervalul orar 10.00 – 22.00, care are disponibilă o mașină pentru ridicarea acestor persoane, sau la numărul de telefon non-stop 0359/466666 al Adăpostului de Noapte.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J.Gutenberg nr.8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri, care la nevoie pot fi suplimentate.

interlink.ro

Direcția de Asistență Socială Oradea, oferă cazare în cele 2 corpuri de clădire si cele 9 containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă şi grupuri sanitare, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

De asemenea, persoanele cazate aici primesc un set de haine curate, un ceai cald şi nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeaşi adresă, respectiv J.Gutenberg nr.8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă și, nu în ultimul rând, se pot bucura de vizionarea unui film și de lecturarea unei cărți.

Cu sprijinul Poliției Locale numărul beneficiarilor Adăpostului de Noapte a crescut în ultima perioadă de la 40 la 60 de persoane, cazate în prezent aici.

Ne găsești și pe Google News