Pásztor Sándor vrea un Consiliu pentru Dezvotare Regionala, constituit ca pe vremea lui Cornel Popa
Stiri Oradea

Pásztor Sándor vrea un Consiliu pentru Dezvotare Regionala, constituit ca pe vremea lui Cornel Popa

chilipirul-zilei.ro/

Președintele Consiliului Județean Bihor,  Pásztor Sándor, a convocat pentru luni, 19 septembrie ora 8.30, în Sala Mare a Prefecturii, reprezentanții celor 101 unități administrativ-teritoriale din județul Bihor, în vederea  desemnării delegaţilor acestora în Consiliul pentru Dezvoltare Regională al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Pe lângă cei 6 președinți ai consiliilor județene din regiunea N-V,  din organismul deliberativ face parte si câte un reprezentant ale celor 4 municipii, al  celor 6 orașe și al celor 91 de comune din județul Bihor. Fiecare reprezentant al celor trei categorii va fi ales cu metodologia aplicată în mandatele precedente, adică în baza opţiunii majorităţii simple  a celor prezenți din categoria respectivă.

”Îmi doresc să avem aceleași principii, nivel și mod de reprezentare al UAT-urilor din județul Bihor, care s-au aplicat și în mandatele anterioare ale conducerii Consiliului Județean Bihor, în vederea acoperirii geografice și profesionale a reprezentării intereselor comunităților locale bihorene” a declarat președintele Pásztor Sándor.

decathlon.ro

Pe lângă atribuțiunile privind urmărirea utilizării fondurilor alocate de ADR Nord-Vest, Consiliul pentru Dezvoltare Regională, analizează și hotărăște strategia și programele de dezvoltare regională. De asemenea el aprobă proiectele de dezvoltare regională ,criteriile, prioritățile, alocarea și destinațiile resurselor Fondului pentru dezvoltare regională.