Pacaleli de 1 aprilie. Mari farse de 1 aprilie, aparute de-a lungul vremii
Diverse

Pacaleli de 1 aprilie. Mari farse de 1 aprilie, aparute de-a lungul vremii

Daca ati ajuns aici, va felicitam! Inseamna ca nu sunteti doar un cititor de titluri si ati verificat informatia aparuta in mediul online sau ati ajuns aici dupa ce v-ati dat seama ca un titlu va poate insela. Clar, titlul de pe facebook a fost o farsa, in primul rand o farsa de 1 aprilie, dar si o farsa menita sa testeze usurinta cu care foarte multi oameni pot fi manipulati de anumite cu titluri „pompoase”, in timp ce continutul articolului este diferit sau, de multe ori, irelevant.

Noi am vrut sa facem o farsa, dar si un test. Din pacate, insa, internetul este plin de site-uri care va dezinformeaza si de asa zisi formatori de opinie care incearca sa va convinga, chiar daca sursele lor nu exista si chiar daca afirmatiile sunt complet eronate, uneori chiar false. Ei nu au scrupule, ei nu fac farse, ei cu asta se ocupa.

Nu uitati ca azi e 1 aprilie, dar nu uitati ca, pentru unii dintre voi, e 1 aprilie in fiecare zi! Schimbati acest lucru, incepand chiar de azi!

Haioase sau nu, unele comentarii va vor bine dispune, pentru ca, asa cum am vrut sa demonstram, foarte multi citesc doar titlurile.

In fiecare an, la 1 aprilie, oamenii din lumea întreagă marchează Ziua păcălelilor, cunoscută și ca Ziua păcălitului sau Ziua nebunilor, când fiecare încearcă să-i facă o șotie colegului, prietenului, vecinului, unui membru de familie. Pe scurt, toată lumea păcălește pe toată lumea.

Originea acestui obicei nu este cunoscută cu exactitate. Unii consideră că aceasta este legată de schimbarea anotimpului, în timp ce alții cred că provine de la adoptarea noului calendar. Ipoteza acceptată de majoritate, însă, susține că obiceiul păcălelilor de 1 aprilie a apărut în vestul Europei, pe la jumătatea secolului al XVI-lea.

Deşi multă lume se rezumă la glume mărunte, de-a lungul timpului au fost realizate unele farse care au intrat în istorie.

Big Ben în era digitală

În 1980, pe 1 aprilie, BBC anunţa că Big Ben va trece la formatul digital. Anunţul i-a revoltat pe mulţi britanici, care au şi început să protesteze.

Zâna adevărată

Site-ul „Lebanon Circle”, publica, în 2007, o fotografie cu o creatură care semăna cu o zână, care ar fi fost descoperită de un bărbat care îşi plimba câinele. Mii de oameni i-au contactat pe cei care au postat fotografia, susţinând că doresc să vadă creatura.

Iceberg în Sydney

În 1978, o barjă care trăgea un iceberg şi-a făcut apariţia în portul Sydney. Acesta a fost adus de un om de afaceri local, care a anunţat că va tăia iceberg-ul şi îl va vinde pentru zece cenţi bucata. Farsa nu a fost dusă la capăt din cauza ploii, care a „topit” iceberg-ul, acesta fiind făcut din spumă de ras.

Burgerul pentru stângi

Compania Burger King a anunţat, în 1998, că va pune în vânzare burger-ul pentru stângaci. Acesta era un burger normal, ale cărui ingrediente erau rotite la 180 de grade.

Monstrul din Loch Ness

Misterul din jurul monstrului ce se ascunde în Loch Ness părea că a fost descifrat în 1972. Pe 1 aprilie, jurnaliştii unei publicaţii locale au anunţat că o echipă de cercetători a scos la suprafaţă cadavrul monstrului. Acesta era de fapt leşul unei foci-elefant care fusese aruncat în zonă.

Gravitaţia redusă

Pw 1 aprilie 1976, un astronom britanic a anunţat la radio că, la ora 9.47 avea să fie marcat un eveniment istoric. Pluto urma să se deplaseze în spatele planetei Jupiter, lucru care urma să ducă la reducerea forţei gravitaţionale pe Pământ. Astronomul i-a invitat pe toţi ascultătorii să sară în acel moment pentru a simţi cum plutesc.

Plantaţia de spaghete

În 1957, un post tv prezenta un reportaj realizat în sudul Elveţiei, acolo unde oamenii cultivau spaghete. În înregistrare putea fi văzuţi câţiva localnici în timp ce luau spaghetele din copac pentru a le pune în coş.

Televizorul color

În 1962, cu multz înainte de apariţia televizorului color, o televiziune suedeză a realizat una dintre cele mai bune farse din istorie. Un expert tehnic al postului a anunţat, în cadrul unei emisiuni, că cei care vor pune un ciorap de damă pe ecranul televizorului vor putea vedea în culori.

Prin celebrarea acestei sărbători, ziua de 1 aprilie devine un prilej de bucurie și de distracție pentru toți cei care au simțul umorului, sau, așa cum spunea scriitorul Mark Twain, ”ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.

Ne găsiți și pe Google News