Oradenii sunt invitati sa doneze Muzeului Cetatii din Oradea obiecte din perioada comunista
Cultura

Oradenii sunt invitati sa doneze Muzeului Cetatii din Oradea obiecte din perioada comunista

Muzeul Cetăţii şi Oraşului Oradea, împreună cu Asociaţia „Cei 40 de Mucenici”, demarează campania “Nu arunca trecutul, adu-l la Muzeu!”, prin care orădenii sunt invitaţi să doneze obiecte din perioada comunistă.

Ideea din spatele acestei campanii ţine de alcătuirea unor colecţii specifice de obiecte cu valoare istorică, ce vor fi expuse în cadrul secţiei “Viaţa cotidiană în comunism” din cadrul Muzeului.

Obiecte precum aparate de radio, cărţi de propagandă, panouri, gazete de perete, diplome, uniforme şcolare, manuale, fotografii, reviste, afişe, jucării etc. au, dincolo de importanţa sentimentală pentru posesor, valoare istorică. Ele ne vorbesc despre viaţa cotidiană în perioada comunistă, la fel cum fotografiile ne arată situaţii şi realităţi din aceeaşi perioadă.

Campania va începe în data de 19 septembrie şi se va desfăşura, pentru început, timp de o săptămână, în intervalul orar 9.00-1700. Cei care vor dori să doneze obiecte o vor putea face în gangul Corpului A  al Cetăţii Oradea (Palatul Princiar).

Donatorii vor beneficia de o vizită gratuită la Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea. 

loading...