“Oradea doneaza o paine” a implinit un an de actiuni caritabile ce vor contiua si in 2020. Vezi cum poti deveni voluntar
Diverse

“Oradea doneaza o paine” a implinit un an de actiuni caritabile ce vor contiua si in 2020. Vezi cum poti deveni voluntar

În prima lună a anului 2020, avem ocazia de a vă anunța ediția aniversară a evenimentului „Oradea donează o pâine”. Aceasta va avea loc miercuri 22 ianuarie 2020, între orele 15:00-17:00 în cele patru locații fixe, deja cunoscute: Oradea Plaza, Piața Decebal, Piața Rogerius și Bisericuța Nufărul, iar locația flexibilă va fi de această dată, Livela (Autogară).

Cu mare bucurie dorim să sărbătorim împreună împlinirea primului an de desfășurare a proiectului „Oradea donează o pâine”! Exact cu un an în urmă, în 22 ianuarie 2019 a început povestea acestei acțiuni caritabile: un grup de oameni hotărâți să schimbe în bine viața celor aflați în nevoie, au început prin a dona câte o pâine celor care treceau prin punctele de distribuție, au făcut apel și la mărinimia concetățenilor, care din puținul personal au adus pâini pentru a fi dăruite mai departe.

 S-a pornit inițial cu trei locații: Oradea Plaza, Piața Rogerius și Magazinul Crișul. În prezent, datorită implicării voluntarilor și a dumneavoastră, persoane cu suflet mare, numărul acestora a crescut la cinci locații și dorința noastră este ca anul acesta să ne extindem și în afara orașului Oradea.

În timpul acesta s-au legat prietenii și s-a format o comunitate diversă care sprijină acțiunile noastre la fiecare ediție. Copiii, tinerii și adulții au descoperit cât e de frumos să donezi, mai ales când e vorba de ceva atât de accesibil pentru noi cum e pâinea – dar pentru unele persoane care nu și-o permit, acest gest face diferența.

Am fost întâmpinați cu entuziasm și recunoștință la centrele de bătrâni, copii sau oameni cu nevoi speciale unde a fost dusă pâinea rămasă la finalul edițiilor. Această avalanșă de impresii pozitive și chipuri luminate de zâmbete, ne-a motivat lună de lună să continuăm, chiar dacă a fost frig, cald, a plouat, a nins sau am fost obosiți.

Vă mulțumim că ne-ați fost alături și vă invităm să începem noul an cu dreptul! Vă așteptăm cu o surpriză pe cei care doresc să doneze pâine și pe cei de pe a căror masă lipsește.

În concluzie, am dori să ne reamintim cuvintele Maicii Tereza, pe care le-am mai folosit și în alte ocazii, dar care ne reprezintă atât de bine: „Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești.

Ca întotdeauna, echipa noastră este în căutare de noi persoane care să ni se alăture ca voluntari la punctele de colectare/distribuție sau să ne ajute cu distribuirea pâinilor la centre. Așteptăm e-mailul dumneavoastră pe adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau să ne scrieți pe pagina de facebook https://facebook.com/oradeadoneazaopaine/.

loading...