Metodele de operare și bunurile vizate de hoți, explicate cetățenilor de polițiștii de prevenire bihoreni (FOTO)
Stiri Oradea

Metodele de operare și bunurile vizate de hoți, explicate cetățenilor de polițiștii de prevenire bihoreni (FOTO)

Pentru a preveni victimizarea și pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor au desfășurat activități preventive în municipiul Oradea.

Astfel, poliţiştii bihoreni au acționat în stația C.F.R. Oradea, în zona Piața București și în proximitatea stațiilor mijloacelor de transport în comun din zona gării din muncipiul Oradea și au interacționat cu cetățenii, le-au transmis recomandări şi au distribuit materiale preventive cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru a preveni furturile din genţi, din buzunare, din locuințe, dar şi a infracţiunilor de tâlhărie.

Polițiștii bihoreni le-au explicat cetățenilor că hoții preferă spațiile restrânse, aglomerate, că sunt mai activi ziua, în anumite intervale orare, în mijloacele de transport în comun, când oamenii merg sau vin de la serviciu. Hoții profită că oamenii sunt grăbiți sau obosiți și nu sunt atenți la ce se întâmplă în jurul lor. Bunurile vizate de hoți sunt portmoneele, telefoanele mobile, banii, toate păstrate neglijent în buzunarele exterioare ale vestimentației sau în poșete sau genți lăsate nesupravegheate.

Totodată, poliţiştii bihoreni au purtat discuţii cu cetăţenii, privind importanţa adoptării unui comportament preventiv şi sesizarea promptă a unor astfel de evenimente prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie și i-au consiliat cu privire la modul în care trebuie să își păstreze bunurile de valoare pentru a nu fi prejudiciați.

interlink.ro

Polițiștii de prevenire bihoreni vor continua activitățile menite să sublinieze importanța conduitei preventive în locuri publice cu un aflux mare de cetățeni, pentru a preveni furturile din buzunare, genţi şi din locuinţe.

Ne găsești și pe Google News