Lucrarile la constructia noii linii de tramvai din Oradea sunt in grafic
Stiri Oradea

Lucrarile la constructia noii linii de tramvai din Oradea sunt in grafic

Lucrările la proiectul „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei – Decebal – Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir” avansează în ritm susținut.

Până la sfârșitul acestei săptămâni se va betona zona intersecției străzilor Vlădeasa – Calea Aradului – H.Ibsen. De asemenea, la finalul săptămânii viitoare va fi turnat și asfaltul pe tronsonul respective, în vederea redării sensului giratoriu din zonă circulației rutiere.

După ce se va realiza turnarea betonului între șinele de pe Calea Aradului, urmează realizarea unei stații de tramvai pe sensul dinspre magazinul Auchan către oraș, lucrare care urmează a fi executată în funcție de evoluția lucărilor de canalizare pe care Compania de Apă le desfășoară în zonă.

În paralel cu aceste investiții se lucrează și în zona străzii T. Blajovici, unde lângă clădirea morii se excavează pământ şi se aduce piatră pentru realizarea fundaţiei liniei. De asemenea, pentru a asigura continuitatea lucrărilor aferente proiectului de extindere a liniei de tramvai, Direcția Patrimoniu Imobiliar a efectuat anumite lucrări în zona de derulare a liniilor, respectiv a fost demolată împrejmuirea de la fosta moară şi a fost mutat gardul de la Universitate şi de la unitatea de jandarmi.

Simultan se execută și lucrări pentru realizarea racordului de canalizare și a branșamentului de apă rece pe strada Făgărașului nr. 13, relocarea postului trafo de pe această stradă, în vecinătatea Universității din Oradea, realimentarea cu energie electrică a imobilului situat pe str. Traian Blajovici și execuţia prizei de pământ aferentă împrejmuirilor afectate de extinderea liniei de tramvai pe traseul Calea Aradului – str. Făgărașului – str. Atelierelor.

Lucrările acestei investiții au început în toamna anului 2018, ele fiind executate de asocierea de firme Mari-Vila COM SRL, Abed Nego și SC Aquacons SRL.

Finanțarea investiției este realizată din fonduri europene nerambursabile, disponibile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiție 4.1 – Mobilitate urbană durabilă, accesate prin mecanismul rambursării cheltuielilor efectuate de beneficiar din surse proprii/alte surse.