Lidia Popa, un nou mandat la sefia OFL Bihor
Politica

Lidia Popa, un nou mandat la sefia OFL Bihor

Joi, 25.10.2017 Sala Mare a Primariei Municipiului Oradea, a gazduit Reuniunea Consiliului de Coordonare Judean al Organizației Femeilor Liberale Bihor (OFL Bihor), unde a fost ales noul BPJ OFL Bihor pentru o perioada de 4 ani.

182 de delegate din Organizatiile Locale ale Femeilor Liberale din judetul Bihor au umplut Sala Mare a Primariei Oradea peste capacitatea celor 150 de locuri.Lidia Popa OFL Bihor

Presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale Bihor a fost aleasa doamna Lidia Popa, consilier judetean PNL, care se afla acum la cel de al doilea mandat in fruntea OFL Bihor. Au fost alese 3 Prim-vicepreședinte, Carmen Pantis, Olimpia Urdea și Florica Chintovan. Au fost alese de asemenea, 10 Vicepreședinte: Achim Daniela (Santandrei), Baciu Borz Florentina (Popesti), Bucevschi Dorina (Oradea), Cocerjuc Dorina (Sambata), Monenciu Rodica (Beius), Oala Ligia (Oradea), Opre Claudia (Marghita) Popa Dorina (Beius), Sala Rodica (Salonta), Serte Georgia (Oradea). BPJ OFL Bihor are 3 vicepresedinti de drept Florica Chereches, Sabina Farcuta si Ancuta Schiop. Membrele BPJ OFL Bihor alese sunt: Bar Floare (Rabagani), Buz Ramona (Salonta), Chis Diana (Oradea), Cotrau Ligia (Tulca), Hegedus Veronica (Oradea), Jurca Crina (Suncuius), Lup Alina (Santandrei), Mihalca Georgeta (Santandrei), Neaga Florica (Salonta), Oros Ramona (Marghita), Paniti Edit (Popesti), Paskalo Violeta (Santandrei), Ruge Sorina (Astileu), Salajan Floarea (Oradea), Tipi Simona (Oradea), Trifa Valeria (Oradea) si Vancu Voichita (Oradea). Trezorier Blaga Rebeca Valicec, Presedinte CJA – Candea Butas Melinda.

OFL Bihor

Invitatii reuniunii CCJ al OFL Bihor  si-au afirmat aprecierea si sustinerea echipei doamnelor liberale din Bihor apreciind participarea masiva la eveniment. Din partea Biroului Politic National OFL Romania au fost prezente: Cristina Traila – Presedinte OFL Romania, Mihaela Soneriu – Prim Vicepresedinte OFL Romania, Daniela Nicolescu – Secretar General – OFL Romania, Lidia Constantinescu – Presedinte OFL Bucuresti, Claudia Pop – cons local Bucuresti sector 3, Dana Crisan – Presedinte OFL Zalau.

Au fost impreuna la eveniment si au luat cuvantul colegii liberali: Presedintele PNL Bihor – Ilie Bolojan, Gavrila Ghilea – Prim Vicepresedinte PNL Bihor, Secretar General PNL Bihor – Avrigeanu Ionel, Deputat in Parlamentul Romaniei Florica Chereches si Cupsa Ioan, Presedintele PNL Oradea – Florin Birta, Vice Primarul Mircea Malan si Primarul comunei Santandrei Marcus Ioan.

OFL Bihor, este una din cele mai puternice organizatii liberale din tara, avand un numar de 51  de organizatii locale in judetul Bihor. OFL Bihor s-a remarcat in mandatul anterior prin actiuni care au fost initiate in judetul Bihor si care datorita succesului acestora s-au implementat in toata tara. Amintim aici proiectul ,,PNL are grija de sanatatea ta,, care a avut ca subactiuni screening-ul cancerului de col uterin si testarea tensiunii si glicemiei realizate in corturi albe amplasate in foarte multe comune si orase din judetul Bihor. Alte proiecte importante realizate de catre OFL Bihor au fost: Scola Regionala de toamna a OFL (Padurea Neagra) precum si o Scola Nationala de vara a OFL (Stana de Vale).

OFL Bihor își propune să îndeplinească in continuare scopul si obiectivele proprii, coroborate cu obiectivele Regulamentului de Organizare si functionare al OFL si cele ale Statutul PNL.

,,Ne dorim sa promovam ideile liberale, prin atingerea obiectivelor activităților pe care ni le propunem pentru urmatoarea perioada. De asemenea, ne vom focaliza pe pregătirea colegelor liberale prin seminarii si scoli interne pe diferte teme in scopul dezovoltarii si eficientizarii în munca pe care o facem, la nivel profesional sau politic. OFL Bihor susține de asemenea proiectele de dezvoltare inițiate de administrația liberala in Oradea si in comunele din judetul Bihor.

Ne preocupa in mod special temele legate de familie, sanatate, educație, fata de care ne vom implica activ prin actiuni concrete raspunzand la provocarile societatii in care traim. Ne propunem in noul mandat o serie de activitati:  unele vor fi o continuare a celor pe care le derulam de ani de zile, amintim aici cele legate de sanatatea femeii si a familiei dar vom avea si multe altele noi pe care le vom organiza in toate organizatiile femeilor liberale de pe raza judetului Bihor,, a comunicat Lidia Popa delegatelor la CCJ OFL Bihor.

Doamna Lidia Popa a multumit colegelor liberale, care s-au implicat in vechiul mandat in actiunile OFL BIHOR, afirmand atunci cand si-a prezentat raportul de activitate: ,,Raportul meu de activitate sunteti voi, cele care ati umplut peste limita acesta Sala a Primariei Municipiului Oradea si care ati ramas pe baricade muncind in ultimii 5 ani,,. Lidia Popa a urat mult succes tuturor colegelor care se vor implica in continuare in politica liberala si in activitatile Organizatiilor de Femei din judetul Bihor.