Intrare gratuita la obiectivele turistice din Oradea, astazi, 12 octombrie
Turism

Intrare gratuita la obiectivele turistice din Oradea, astazi, 12 octombrie

Cu ocazia zilei orașului Oradea, care va fi marcată astazi, 12 octombrie, la toate obiectivele turistice aflate în administrarea Oradea Heritage (Fundația de Promovare a Monumentelor) intrarea va fi gratuită. Este vorba despre Casa Darvas – La Roche, Turnul Primăriei, Sinagoga Neologă Sion și Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein.

După doi ani în care a fost închis ca urmare a lucrărilor de reabilitare, Turnul Primăriei își deschide porțile, mâine, începând cu ora 10.00. Cu această ocazie, va fi prezentată o expoziție cu obiective organizată de Oradea Heritage în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana”. Totodată, simezele Turnului Primăriei vor prezenta imagini foto în cadrul expoziției „Oradea fermecătoare”, organizată în parteneriat cu clubul Expo Foto Art.

De la ora 14.00, la Sinagoga Sion are loc vernisajul expoziției de fotografii memorabile din arhiva agenției de presă Agerpres, fotografii care ilustrează orașul Oradea de-a lungul anilor. La eveniment va fi prezentă și doamna Claudia Nicolae, director general al Agerpres.

Dată fiind situația pandemică actuală, accesul în obiectivele turistice se va face în conformitate cu normele sanitare în vigoare, limita maximă admisă în interior fiind de 20 de persoane.

Ne găsiți și pe Google News