InfoOradea va prezinta, in premiera, imagini cu Podul Centenarului (GALERIE FOTO)
Stiri Oradea

InfoOradea va prezinta, in premiera, imagini cu Podul Centenarului (GALERIE FOTO)

noriel.ro
In conferinta de presa, sustinuta ieri, 8 martie 2018, la Primaria Oradea, Viceprimarul Forin Birta, a pus la dispozitia presei, imagini cu randarile noului pod de peste Crisul Repede, de la Centrul de Calcul, cunoscut ca si Podul Centenarului.

Saptamana aceasta s-a lucrat la devierile de retele din acele zone, iar incepand cu finalul saptamanii vitoare se va trece la constructia efectiva a noului pod, pana la sfarsitul lunii martie, urmand a se introduce cate 8 piloti forati, pe fiecare parte„, a precizat Florin Birta.

Podul va fi construit, in intregime, din metal, va avea cate o banda de circulatie pe fiecare sens si cate o banda de biciclete, ce vor asigura traversarea lui de catre biciclisti.

Acesta va crea un culoar de circulaţie care va atrage traficul de pe podurile Sf. Ladislau şi Decebal, având şi rolul de a descongestiona traficul pe străzile adiacente și în zona centrală, fiind în concordanță cu intenția Primăriei de a reduce treptat traficul auto din Piața Unirii, acesta urmând să fie preluat de noile artere. 

orange.ro
Termenul de finalizare a constructiei Podului Centenarului este 1 Decembrie 2018, iar valoarea totala a investitiei se ridica la 2,5 milioane de euro (TVA inclus).

Primăria Oradea a finalizat, in ca din luna septembrie 2017, procedura de licitație pentru “Demolarea Pasarelei Plevna din beton armat peste Crișul Repede, elaborare proiect tehnic pentru execuție, obținere autorizații și execuție lucrări pentru construire pod peste Crișul Repede între str. Plevnei și str. Szigligeti Ede.

După evaluarea ofertelor s-a stabilit câștigătorul licitației, respectiv Asocierea S.C FREYROM S.A – S.C PROCONS GROUP S.R.L – S.C AQUACONS S.R.L – S.C ELECTRO EXCEL GREEN CONSULTING S.R.L,  cu o valoare ofertată de 9.641. 895,37 lei fără TVA. Durata de execuție conform contractului este de 14 luni.

Lucrarile au inceput inca din toamna, cand s-a trecut la demolarea vechi pasarele de la Centrul de Calcul din Oradea