Florica Chereches, cel mai activ parlamentar bihorean, si-a prezentat raportul de activitate
Florica Chereches

Florica Chereches, cel mai activ parlamentar bihorean, si-a prezentat raportul de activitate

Deputatul liberal Florica Chereches a sustinut o conferinta de presa, joi 19 iulie 2018, in care a facut bilantul activitatii parlamentare din prima sesiune din 2018, dar si a intregii activitati din actuala legislatura.

Astfel s-ar putea cuantifica activitatea mea de deputat, ca Vicepreședinte al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport, și Secretar al Grupului de deputați PNL. Sunt membru în Delegația României la Inițiativa Central Europeană – dimensiunea parlamentară și membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Finlanda, Elveția și Republica Tunisiană. De asemenea, sunt Președintele Grupului Ecumenic de Rugăciune din Parlamentul României. Pe plan politic, sunt Președinte al Organizației Femeilor Liberale România și Vicepreședinte al PNL Bihor.

Declarațiile mele politice au atins subiecte precum: necesitatea dezvoltării și promovării învățământului profesional în sistem dual,  modul ilegal de înființare a Editurii Didactice și Pedagogice, procentul alarmant de ridicat al abandonului școlar, protecția Pilonului II de pensii, libertatea de exprimare,  lipsa finanțării pentru dezvoltarea infrastructurii, sesizarea ilegalității desfășurării probelor din luna februarie a examenului de bacalaureat, fenomenul violenței domestice, importanța familiei ca  nucleu de dezvoltare a societății, efectele catastrofale ale guvernării PSD-ALDE.

Am formulat întrebări către diverse ministere cu privire la: pericolul iminent de poluare gravă din localitatea Derna, nereguli în procesul de autorizare a fermei Nutripork,  dezvoltarea învățământului profesional și tehnic, încălcarea Legii Educației prin folosirea elevilor în scop politic, siguranța din școlile publice, susținerea sectorului ONG, achiziția de noi ambulanțe, stadiul lucrărilor de reabilitare de pe DN 76, situația incertă a manulalelor pentru viitorul an școlar, etc.

Dintre proiectele legislative inițiate sau susținute, amintesc: instituirea Zilei naționale a meseriilor pentru o mai buna promovare a învățământului profesional, modificarea și completarea Legii adopției, modificarea Legii ajutorului social, a Legii asociațiilor de proprietari, a Legii energiei electrice și gazului.

La capitolul realizări, menționez că Legea de combatere a ambroziei, inițiată de mine, a fost deja promulgată și este în vigoare, are și norme de aplicare. De asemenea, prin activitatea intensă susținută în perioada de reautorizare a fermei Nutripork, am reușit să scot la iveală anumite conflicte de interese și nereguli, care ar fi condus la perpetuarea poluării olfactive încă 10 ani de acum înainte.

O inițiativă proprie din 2014, de  includere a autovehiculelor Serviciilor Salvamont în lista autoturismelor de intervenție rapidă care au dreptul să fie dotate cu mijloace speciale de avertizare luminoasă și sonoră când se deplasează la intervenții, a ajuns cu raport de adoptare din partea celor 3 comisii raportoare, la votul final din Camera Deputaților, care va avea loc în septembrie.

Menționez și implicarea în realizarea Sesizărilor de neconstituționalitate pe Legile care privesc educația, cele mai recente fiind pe Editura Didactică și Pedagogică și pe Legea manualului. Ambele au fost declarate neconstituționale de către CCR, Legea manualului fiind chiar ieri respinsă de CCR, demonstrând astfel incompetența PSD, care nu reușește să asigure manuale la timp elevilor din România și recurge la tot felul de tertipuri ca să-și favorizeze editura de stat. Aceste legi instituie un monopol al EDP pe piața producerii de manuale din România, eliminând orice competiție și realizând un paralelism legislativ, stârnind confuzie între prevederi ale acestor legi și cele ale Legii educației naționale.

Pentru a fi cât mai aproape de bihoreni, pe lângă Biroul parlamentar din Oradea, mi-am deschis birou parlamentar și în Marghita și Valea lui Mihai, ca să preiau problemele cetățenilor și sugestiile pe care le au. Vizitele din județ mă ajută să întâlnesc mulți bihoreni, să le cunosc mai bine viața și preocupările, să le ascult problemele, dar și oportunitățile de dezvoltare ale unor zone, astfel încât să pot să îi reprezint mai bine la București.

Ne găsiți și pe Google News