Drama unei familii. Cele patru surori accidentate sambata in Oradea, au nevoie de ajutorul nostru
Stiri Oradea

Drama unei familii. Cele patru surori accidentate sambata in Oradea, au nevoie de ajutorul nostru

noriel.ro
Sambata am fost martorii virtuali  a unuia dintre cele mai grave accidente rutiere petrecute in Oradea in ultimii ani, atunci cand 4 fete, toate surori, din localitatea Salard, judetul Bihor, au fost pur si simplu spulberate de un sofer, pe trotuarul aflat in imediata apropiere a Politiei Rutiere din Centru Civic.

In urma accidentului, unei fetite de 13 ani i-a fost sectionata gamba piciorului, iar surorile ei au ajuns la spital cu multiple traumatisme cranio-cerebrale, contuzii, escoriatii sau fracturi.

Despre sofer nu va vom spune nimic, nici nu merita, insa va vom povesti drama prin care trece aceasta familie, care, in urma cu un an, a fost pusa la incercare, cand unul dintre frati a suferit un accident rutier, iar de atunci se afla in coma. 

Parca nu era destula o drama in aceasta familie, iata ca sambata, ceasul rau si neglijenta unui sofer, a facut ca 5 din 10 frati sa fie victimele unui accident rutier.

orange.ro

La ora aceasta, Larisa si Ligia (8 ani – n.r.) sunt internate la doua spitale din Timisoara, ele au fost duse cu elicoperul,  dupa accident, iar doua dintre celelalte surori se afla la Spitalul Judetean din Oradea, sub ingrijire medicala, starea lor fiind stabila.

Inca de sambata, oameni cu suflet mare s-au mobilizat, pentru a veni in sprijinul acestei familii greu incercate. Una dintre aceste persoane este maiorul Camelia Rosca, purtatorul de cuvant al ISU Crisana, care, miscata profund de aceasta drama, a contactat familia, oferindu-se sa ii sprijine.

Azi, o întreaga familie a suferit dincolo de tot ce ne-am putea imagina: patru surori, cu sufletelul îndurerat pt. frățiorul lor aflat in coma in urma unui accident rutier, au devenit, ele însele, victimele unui eveniment similar😪. O fetița de 12 ani, care numai Dumnezeu știe ce e in sufletelul ei de surioara a fratiorului care nu se trezește sa se joace in pofida rugăciunilor, nu se mai poate juca, chiar dacă frățiorul ei s-ar trezi…😰. Ei, unui omuleț de 12 ani, care alearga deja prin suferința, i-a fost amputat un picior…😰😰😰. ..rămânându-i nu doar imobilitatea sufleteasca..😔. Si citind comentariile articolelor referitoare la aceasta tragedie, am avut revelația împietririi sufletești a societății: toți condamnau șoferul, dar nicio persoana nu s-a gandit la aceste sufletele, la drama lor sufleteasca si la copleșitoarea lor suferinta psihica si fizica😓… Vreau sa cred ca aceste reacții își au izvorul in durerea resimțită la aflarea acestei tragedii. Dar, simțirea nu are nicio valoare fără acțiune: așadar, in loc de comentarii, putem sa ne mobilizam sa ii ajutam! Ce ziceți? „, scria, inca de sambata, Camelia Rosca, pe pagina ei de Facebook.

Denisa Toma, una dintre cele 4 surori accidentate a transmis Cameliei Rosca, urmatorul mesaj:”Sunt Denisa Toma, una dintre victimele accidentului. La rugamintea dumneavoastra postez contul in care se pot face donatii , daca doriti sa ne ajutati . Va multumesc ! Nume : Toma Alex – Catalin EUR : RO83BTRLEURCRT0428228401 // RON : RO36BTRLRONCRT0428228401″.

Familia nu a dorit sa se expuna si ne-a rugat sa nu postam imagini cu fetele, asa ca apelul pe care il facem este sa aratam, inca o data, ca oradenii sunt uniti, oameni cu mare caracter si bunatate.

Cei care doresc sa sprijine aceasta familie o pot face in conturile deschise pe numele fratiorului aflat inca in coma:

  • Nume : Toma Alex – Catalin
  • EUR : RO83BTRLEURCRT0428228401
  • RON : RO36BTRLRONCRT0428228401
  • Banca: TRANSILVANIA