Doua din noua. CJ Bihor a „rezolvat” problema sportului bihorean, anuntand cu fast inceperea lucrarilor la bazinele de inot din Nucet si Sacuieni
Stiri Bihor

Doua din noua. CJ Bihor a „rezolvat” problema sportului bihorean, anuntand cu fast inceperea lucrarilor la bazinele de inot din Nucet si Sacuieni

noriel.ro
Consiliul Judetean Bihor a reusit performanta ca, dupa mai bine de doi ani, in luna decembrie 2018, sa semneze contractele de executie a lucrarilor la doua din cele 9 bazine didactice promise inca din 2016.

La o sedinta din luna septembrie 2016 a Asociației de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor (ADD) participanții au căzut de acord asupra a două proiecte importante. constructia a noua bazine de inot in fiecare oras. Reprezentanții primăriilor din Aleșd, Salonta, Marghita, Valea lui Mihai, Beiuș, Ștei, Vașcău, Nucet și Săcueni în unanimitate au votat proiectul care vizează construirea unor bazine de înot în fiecare dintre cele 9 orașe din județul Bihor, membre ale  ADD.

Intenția noastră este promovarea sportului în rândul copiilor, crearea condițiilor pentru a practica sportul. Totodată, prin realizarea bazinelor de înot vom avea posibilitatea organizării unor competiții sportive acvatice, pentru toate categoriile de vârstă”, spunea președintele CJ, Pásztor Sándor atunic.

Atat de importanta a fost la acea data intentia reprezentantilor CJ Bihor, incat au trecut aproape doi de la finalizarea studiilor de fezabilitate  si, desi presedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor, promitea ca in 2017 va incepe constructia acestor bazine, totusi, acest lucru nu s-a intamplat: „Consiliul Județean Bihor și-a asumat rolul de coordonator al acestui proiect major. Vom susține finanțarea pentru prima variantă, primăriile urmând să contribuie cu diferența de sumă în cazul în care optează pentru construirea a două bazine. Anul acesta va fi demarată construcția în cel puțin două localități„, a declarat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, in luna februarie 2017.

orange.ro

A mai trecut un an pana ce Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor a demarat procedura de licitație pentru proiectarea a doua bazine, la Nucet si Sacuieni, iar in luna martie 2018, presedintele CJ Bihor, Pasztor Sandor anunta ca „Termenul de realizare a proiectelor tehnice este de trei luni, pentru perioada martie – iunie 2018, astfel încât, deja în luna iulie am putea începe licitația pentru execuție, cel mai probabil pentru ambele orașe”.

Asa am ajuns ca, in luna decembrie 2018, marea prioritate a dezvoltarii sportului in judetul Bihor, prin construirea a noua bazine, sa devina  secundara, iar din noua bazine sa ramana doar 2, adica Nucet si Sacuieni.

În cursul zilei de vineri, 21 decembrie 2018, la sediul Consiliului Județean Bihor, a avut loc semnarea contractului de execuție a lucrărilor pentru primul bazin didactic de înot din județ. Acesta urmează să se realizeze în orașul Săcueni, iar executantul construcției, societatea  Costa V.O.C. Impex S.R.L trebuie să predea investiția la începutul anului 2020. Finanțarea acesteia este asigurată integral de Consiliul Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă (A.D.D.), fiind prima dintr-o serie de șapte bazine la care instituția noastră s-a angajat să le sprijine„, anunta CJ Bihor intr-un comunicat.

A urmat apoi ziua de 28 decembrie 2018, cand VICEpresedintele Ioan Mang, semna contractul pentru derularea constructiei la cel de-al doilea bazin, in orasul Nucet, tot cu finalizare in primavara lui 2020. Anunt facut, de aceasta data, doar pe pagina de facebook si blogul de propaganda al PSD+UDMR.

Asadar, PSD si UDMR au reusit performanta sa inceapa constructia a doua bazine din noua, promise inca din 2016 si care vor fi finalizate, zic ei, foarte convenabil, in primavaa lui 2020, adica inaintea alegerilor locale.

Imagini preluate de pe pagina de facebook a CJ Bihor