Direcţia de Asistenţă Socială Oradea îi sărbătorește pe seniorii comunității noastre cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice
Stiri Oradea

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea îi sărbătorește pe seniorii comunității noastre cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

În fiecare an, în data de 1 octombrie, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea îi sărbătorește pe seniorii comunității noastre cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Această zi este o sărbătoare și totodată o dovadă a prețuirii și a respectului pe care le datorăm persoanelor în vârstă, este o zi specială pentru noi toți, tineri și vârstnici deopotrivă.

Pentru că prioritatea noastră, azi mai mult ca oricând, sunt persoanele vârstnice, dorim să dedicăm această zi și să îi mulțumim pentru sprijinul acordat, dnei Miorița Săteanu, cetăţean de onoare al municipiului Oradea, membru al Parlamentului Seniorilor din România care, în fiecare an de Ziua Persoanelor Vârstnice, și nu numai, a fost pionul principal al evenimentului. Un om vesel, optimist și iubitor, mamă, bunică și străbunică, s-a implicat, de-a lungul anilor, în sute de proiecte menite să sprijine comunitatea locală, apărând drepturile femeii, familia, valorile culturale şi spirituale şi promovând, totodată, educaţia şi rolul activ al adolescenţilor şi tinerilor în societate.

Ceea ce dumneai spune: ”Meseria cea mai potrivită sufletului meu a fost și va fi cea prin care stau la căpătâiul bolnavului și îi alin suferințele, întorcându-mă mereu la prima mea dragoste – OMUL, cu toate problemele lui de ordin social și de sănătate”, a devenit crezul Direcției de Asistență Socială Oradea.

Deși anul acesta este unul diferit, nu i-am uitat pe bunicii și părinții din comunitatea noastră și  echipele de teren ale Direcției de Asistență Socială Oradea i-au vizitat astăzi pentru a le veni în sprijin cu cele necesare, oferind pachete cu alimente de bază, unui număr de 50 de persoane vârstnice.

Acest demers face parte dintr-un un lung șir de acțiuni pe care Direcția de Asistență Socială Oradea le-a inițiat pentru a întrajutora persoanele vârstnice, categorie vulnerabilă, încă de la începutul pandemiei de Coronavirus. Pe toată perioada stării de urgență un număr de aproximativ 20000 de bunici din Oradea au fost consiliați telefonic de asistentele noastre medicale, din care, săptămânal, 300 dintre aceștia au avut nevoie de sprijinul echipelor zilnice de teren formate din angajați ai Direcției de Asistență Socială Oradea.”, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea, Arina Moș.

Dacă în anii trecuți sărbătorirea Zilei Persoanelor Vârstnice a avut loc în eleganta locație a Asociației Caritas Eparhial – Casa Frențiu, anul acesta nu i-am uitat pe seniorii de aici și, cu ajutorul aplicației Zoom, directorul DAS Oradea, Arina Moș, a interacționat on-line cu fiecare beneficiar de aici, urându-le La mulți ani și dorindu-le o viață lungă și liniștită.

Mulțumim pe această cale firmei Select Catering care, și în acest an, ne-au fost alături și ne-au sprijinit în această acțiune.

loading...