Deputatul PNL Cezar Preda a fost ales presedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE/CD)
Politica

Deputatul PNL Cezar Preda a fost ales presedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE/CD)

Cu ocazia primei părţi a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg (22 – 26 ianuarie 2018), deputatul PNL  Cezar Preda a fost ales în funcţia de Preşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE/CD).

Adresându-se membrilor PPE, parlamentarul român a precizat că va apăra libertatea de exprimare și de informare, libertatea de circulație a ideilor în cadrul grupului şi că va acorda o importanţă deosebită în ceea ce priveşte imparţialitatea şi echilibrul în luarea deciziilor.

 Principalii contracandidaţi pentru această funcţie au fost un parlamentar olandez, respectiv doamna Maria Gertruda Hermina Cecilia Oomen-Ruijten, şi un parlamentar lituanian, respectiv domnul Emanuelis Zingeris. Votul s-a desfăşurat în cadrul a două tururi de scrutin, permiţând poziționarea competitivă a tuturor candidaţilor.

Partidul Popular European este cel mai mare partid transnațional din Europa, aparținând familiei centrului politic, rădăcinile sale fiind profund ancorate în istoria și civilizația continentului european. Conștient de moștenirea sa spirituală și morală, PPE rămâne hotărât în implicarea sa în cadrul Consiliului Europei, o organizație bazată pe principiile statului de drept și pe valorile drepturilor omului și ale libertăților fundamentale. Prin acțiunile lor în cadrul Consiliului Europei și în parlamentele lor naționale, cei peste 200 de membri ai Grupului Partidului Popular European s-au angajat să consolideze și să stabilizeze libertatea și democrația, drepturile omului, pacea, prosperitatea, solidaritatea și coeziunea socială.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News