D.A.S. Oradea a organizat a VII-a ediţie a Galei Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale
Stiri Oradea

D.A.S. Oradea a organizat a VII-a ediţie a Galei Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat a VII-a ediţie a Galei Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale. Cu sprijinul partenerilor, evenimentul s-a desfăşurat într-o locaţie elegantă, Hotel Ramada Oradea.

Evenimentul a adunat peste 100 de persoane, voluntari care prin activitatea lor de voluntariat sprijină orădenii aflaţi în nevoie, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Oradea,  pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.

Directorul DAS Oradea,  Arina Moş, a deschis evenimentul: “Vă spun tuturor bun venit la cel mai frumos și cel mai de suflet eveniment al instituției noastre. Gala Voluntarilor din domeniul asistenţei sociale reprezintă momentul în care administrația publică locală subliniază rolul important pe care voluntarii noștri îl au la creșterea calității vieții orădenilor aflați în nevoie şi de asemenea, ne propunem să evidențiem sprijinul oferit comunității noastre de către organizațiile neguvernamentale care își desfășoară activitatea în oraşul nostru.  Valoarea voluntariatului, pentru că despre asta vorbim în această seară, este certă și indiscutabilă, iar recunoașterea ei justă în societatea noastră devine o chestiune de timp, în cele din urmă. Vă mulțumim pentru exemplul de responsabilitate socială pe care îl dați în comunitatea din care faceți parte!”

A mulţumit dlui Romeo Ionescu, gazda evenimentului pentru deschiderea şi sprijinul acordat în desfăşurarea evenimentului şi întregii echipe care s-a implicat în organizarea galei. A salutat prezenţa viceprimarului Florin Birta, mulţumindu-i pentru implicarea în rezolvarea problemelor sociale cu care se confruntă municipiul Oradea.

Dl viceprimar Florin Birta, la rândul său, a precizat: “Mulțumesc colegilor de la Direcţia de Asistenţă Socială Oradea pentru organizarea acestei gale. Această gală reprezintă o formă minimă de respect din partea primăriei şi a Consiliul Local al municipiului Oradea pentru ceea ce faceţi pentru noi, administraţia publică locală. Vă mulțumesc în numele Primăriei Oradea şi nu în ultimul rând în numele dlui primar Ilie Bolojan, pentru tot ceea ce faceți pentru orașul nostru și semenii noştri şi vă asigur de tot sprijinul nostru în continuare.”

În cadrul evenimentului, au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, din cadrul a 13 asociaţii şi fundaţii, astfel: de la Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf  – dl Rencsik Istvan Krisztian,  Asociaţia S.O.S Autism – dna Simona Zlibuţ, cu o activitate de voluntariat de peste 10 ani în asociaţie, Fundaţia Hospice Emanuel – dra Diana Petruşan, de profesie asistent manager, de la Asociaţia Down Oradea România – dra Brindas Larisa Florina, Fundaţia People to People – dl Remus Toderici, Fundaţia de Scleroză Multiplă – dna Florica Sălăjan, Fundaţia Amia Suflet de Copil – dna Cristina Indrieş, de profesie psiholog, Asociaţia Caritas Catolica – un cuplu de voluntari tineri – Kiss Bernadett şi Antal Gergo, Asociaţia Caritas Eparhial – dl Andrei Horgoş, Fundaţia Est Europa – dşoara Nagy Natalia Claudia, Asociaţia Filantropia Oradea – dna Blaga Mariana, Asociaţia Viaţă cu Autism – dna Trif Maria Alina, profesor al Colegiului Naţional Mihai Eminescu şi Fundaţia Creştină Diakonia – dna Pap Eva, asistent social.

A fost acordat premiul de excelenţă, dlui dr Gheorghe Carp, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bihor, care a contribuit necondiţionat la susţinerea multor tineri în carierele lor profesionale.  

Să fii voluntar activ la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor înseamnă disciplină, dăruire, muncă, respect şi spirit de echipă, astfel dra dr.Arina Căbuţi a fost desemnată cel mai bun voluntar al serviciului. Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Oradea – SMURD, a desemnat-o pe dra Cătălina Brisc, ca cel mai bun voluntar, care a efectuat 404 ore de voluntariat la UPU în anul 2018.

Cel mai bun voluntar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor este dna Puriş Floarea Zoriţa, care activează în cadrul Centrului de plasament pentru copii cu dizabilităţi nr.3 Oradea, din anul 2012.

 Deasemenea, au fost acordate premii pentru sprijinul acordat copiilor din Centrul de Îngrijire de Zi, dlui Micu Ioan, dnei David Oana, pentru consultanţa oferită în prelucrarea şi implementarea GDPR-ului şi dnei Şurlea Andrada care participă în mod voluntar la programul derulat de către instituţia noastră, “Şcoala Părinţilor”.

Dlui Marius Lugojan de la Foto Miron Oradea, care sprijină activităţi de voluntariat Serviciului de Evidenţă a persoanelor şi în special oamenii în nevoie, internaţi în spitale, centre pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţii i-a fost acordat premiu.

Pentru a puncta valoarea voluntariatului şi sprijinul oferit comunităţii, au fost acordate premii Clubului Lions Oradea şi Clubului Rotary Oradea, care au sprijinit activităţile DAS Oradea, creând oportunităţi de dezvoltare şi integrare socială, oferind şanse tinerilor talentaţi, un zâmbet copiilor mai puţin norocoşi şi ajutor unei persoane cu handicap.

Pentru iniţierea şi promovarea programului “Şcoala părinţilor”, dna Adina Ciucioiu, Şef Serviciu Programe Sociale din cadrul instituţiei noastre a fost premiată şi felicitată.

Invitaţii speciali, Picky & The Band şi Carla Ioniţă au încântat auditoriul, pe tot parcursul galei, cu o demonstraţie artistică de excepţie.

Select Catering, partener al evenimentului a asigurat un festin culinar, completând atmosfera de sărbătoare iar imaginile evenimentului au fost surprinse de către Foto Miron Oradea, firmă care are ca obiect de activitate arta fotografică şi care activează în urbea noastră de mai bine de 25 de ani.

Prin organizarea anuală a acestui eveniment, ne dorim promovarea celor care îşi dedică o mare parte din timpul lor pentru a veni în sprijinul nostru, a comunităţii, şi în special a celor în nevoie, este momentul din an cand mulţumim tuturor voluntarilor.

Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit şi au fost alături de noi!