Cseke Attila a preluat frâiele UDMR Bihor
Politica

Cseke Attila a preluat frâiele UDMR Bihor

În cadrul unei ședințe extraordinare a delegaților UDMR din județul Bihor, deputatul Cseke Attila a fost ales președinte al organizației județene. În urma demisiei fostului președinte, Kiss Sandor, la sfârșitul lunii iulie, singurul candidat care și-a exprimat intenția de a participa la alegerile interne pentru această funcție, a fost deputatul Cseke Attila. Întrunirea delegaților a avut loc miercuri, 31 august, în sala mare a Filarmonicii din Oradea.

La eveniment a fost prezent președintele UDMR, Kelemen Hunor. În discursul rostit cu această ocazie, Kelemen Hunor a subliniat că UDMR este un factor la fel de important atât în scena politicii românești cât și pe plan local. Acestui aspect i se datorează și faptul că președintele Consiliului Județean, Pasztor Sandor, este reprezentatul UDMR, iar Cseke Attila este cea mai bună alegere pentru funcția de președinte al organizației județene, pentru că are abilitatea de a forma o echipă credibilă, performantă, care să recâștige încrederea maghiarilor.

Cu această ocazie, liderul UDMR, Kelemen Hunor, i-a mulțumit fostului președinte al organizației județene, Kiss Sandor, pentru activitatea sa din ultimii zece ani.

Deputatul UDMR, Cseke Attila, a subliniat, în discursul său, intenția de a dezvolta comunitatea locală, importanța dialogului cu oamenii. Referitor la apropiatele alegeri parlamentare, Cseke Attila a spus că cel mai important obiectiv este reprezentarea eficientă a comunității maghiare și munca în interesul dezvoltării comunității.

“Voi fi un președinte activ al UDMR Bihor, un președinte de organizație aflat mereu printre oameni, în viața de zi cu zi, în mijlocul evenimentelor, în rândul comunității maghiare orădene și județene. Totodată, țin să precizez că azi se încheie o etapă în viața organizației bihorene, a venit vremea să deschidem un nou capitol. Îmi propun să continuăm împreună inițiativele bune , dar vom avea și idei noi, vor fi și direcții noi spre care ne vom îndrepta de acum înainte”, a declarat Cseke în discursul său înaintea votului de învestire în funcție.

La rândul său, deputatul Cseke Attila a mulțumit, pentru munca depusă până acum, fostului președinte județean, Kiss Sandor și foștilor președinți de organizație: Nagy Bela, Varga Gabor, Kapy Istvan și Lakatos Peter. ‘Țin să mulțumesc tuturor celor care în ultimii 26 de ani s-au implicat în viața organizației și au acționat pentru binele comunității maghiare locale’, a subliniat noul președinte al UDMR Bihor.

Cseke Attila a obținut 207 voturi pentru și 7 împotrivă din totalul celor 223 de delegați prezenți la ședința condusă de Biro Rozalia, președinte CRU.