Ateliere de creație pentru copii în Parcul Libertății Bune maniere în Orașul de Hârtie
Cultura

Ateliere de creație pentru copii în Parcul Libertății Bune maniere în Orașul de Hârtie

noriel.ro
Vrei să fii ctitorul unui oraș de carton? Vrei să refolosești ambalajele de la aparatura electronică și electrocasnică? Ți-ai dori ca obiectele pe care nu le mai folosești  să fie transformate în păpuși-vedete de teatru? (să zicem… haine rupte, flacoane goale, poate un pix vechi, o cutie de conserve, sau orice alt obiect de care nu mai ai nevoie…) Dacă ai și vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, atunci atelierele de creație organizate de Trupa Arcadia sunt exact pentru tine!

În perioada 14-25 septembrie, în intervalul orar 15.00-17.00, în Parcul Libertății din Oradea trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria susține ateliere de creație în cadrul proiectului Bune Maniere în Orașul de Hârtie. Scopul atelierelor este acela de a le demonstra copiilor importanța reciclării, și acela de a le dezvolta creativitatea. După cele două săptămâni de ateliere, în Parcul Libertăți va fi inaugurat Orașul de Hârtie, cu blocuri de înălțimi între 0,5 m și 2 m, pictate și desenate de copii. În acest oraș, în perioada 26 septembrie-18 octombrie actori ai Trupei Arcadia vor da viață păpușilor construite de copii, în cadrul unor show-uri pe tema Bunelor Maniere, de la comportamente adecvate acasă și în societate, la grija față de natură și oraș.

Participarea la ateliere este gratuită și se realizează pe bază de înscrieri. Pentru siguranța copiilor, atelierele se vor desfășura pentru două grupe de copii: o grupă în perioada 14-18 septembrie, de la ora 15.00 la ora 17.00, și o grupă în perioada 21-25 septembrie, de la ora 15.00 la ora 17.00. Numărul maxim de participanți pentru o grupă este limitat la 25 de copii. Organizatorii pun la dispoziția copiilor toate consumabilele necesare, de la adezivi la culori, cretă și pensule. În schimb, condiția de participare pentru fiecare copil este să aducă de acasă cutii de carton pliabile (de la radiatoare, televizoare, frigidere, sau alte obiecte cu înălțimi între 0,5 m și 2 m), precum și obiecte vechi din care se vor construi păpuși.
Atelierele sunt susținute scenografi, butafori și actori ai Trupei Arcadia. Copiii au la dispoziție mese și scaune, apă, pahare de unică folosință și dezinfectant. În schimb, fiecare participant este rugat să aducă și să poarte mască.

Înscrierile se fac în perioada 1 septembrie-13 septembrie. Doritorii sunt rugați să se înscrie pe adresa teatrularcadia@gmail.com. Pentru înscriere este nevoie de numele și vârsta copilului și atelierul pentru care optează (14-18 septembrie, sau 21-25 septembrie). De asemenea, este necesar un număr de telefon al părintelui/tutorelui legal. Proiectul Bune Maniere în Orașul de Hârtie, a obținut finanțare în cadrul programului Fondul pentru un viitor mai bun în comunități @Oradea, program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea. Proiectul este desfășurat de Teatrul Regina Maria, Trupa Arcadia, în parteneriat cu Asociația Teatrul de Copii.

orange.ro