13 migranţi din Irak şi Siria care intenţionau să treacă ilegal frontiera, opriţi in Borş
Comunicate de presa

13 migranţi din Irak şi Siria care intenţionau să treacă ilegal frontiera, opriţi in Borş

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş au depistat treisprezece cetăţeni irakieni si sirieni, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

             În data de 25.12.2016, în jurul orei 19.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, pe timpul desfăşurării misiunilor de supraveghere în zona de competenţă au observat, pe raza localităţii de frontieră Tămăşeu, trei autoturisme care se îndreptau spre linia de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au procedat imediat la urmărirea maşinilor, acestea fiind oprite pe raza localităţii Tămăseu. In urma verificării  autoturismelor  s-a constatat că acestea erau conduse de  trei cetăţeni români, iar în interior se aflau 13 persoane, 11 cetăţeni  irakieni şi 2 sirieni, solicitanţi de azil în România, cu vârste cuprinse între 18 şi 36 de ani.

           Având suspiciuni cu privire la prezenţa acestora în zona de frontieră, cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru continuarea verificărilor.

Din primele cercetări, s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.

          Poliţiştii de frontieră bihoreni au întocmit migranţilor  lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cercetările fiind în desfăşurare, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale. 

loading...