10% din persoanele carantinate, la nivel national, se afla in judetul Bihor
Sanatate

10% din persoanele carantinate, la nivel national, se afla in judetul Bihor

În județul Bihor, azi 20.04.2020, au fost raportate 259 de cazuri de imbolnaviri cu noul coronavirus si 5 persoane decedate, există 1480 persoane carantinate, 19 persoane vindecate.

În intervalul 19 aprilie, ora 08.00 – 20 aprilie, ora 08.00, structurile teritoriale MAI din județul Bihor au desfășurat următoarele activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență:

Citeste si: Trei noi decese cauzate de noul coronavirus, intr-o singura zi, in judetul Bihor

  • Polițiștii bihoreni au verificat 687 persoane aflate în izolare. De asemenea, echipajele de poliție au însoțit 5 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au efectuat 5 misiuni de transport persoane către spațiile de carantină desemnate. În aceste misiuni au fost implicate 154 de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.
  • Jandarmii bihoreni au însoțit 4 convoaie organizate pentru tranzitarea județului spre zonele de carantinare / izolare și au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul a 10 centre de carantină. În aceste misiuni au fost implicate 138 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 47 în patrule mixte pentru executarea de verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.
  • Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana (ISU) au efectuat 5 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. De asemenea, angajații ISU Crișana au desfășurat misiuni de asigurare la centrul de triere amplasat în PTF Borș. Reamintim că ISU Crișana asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 20 de cadre ISU Crișana.
  • Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe timpul stării de urgență au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale în valoare de 392.700 lei.
  • Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
  • Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Până astăzi, 20 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.936 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.017 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 451 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 261 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.530 de persoane. Alte 42.846 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 98.491 de teste.