Anunțuri publicitare
10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, ziua respectarii egalitatii si demnitatii fiecarei fiinte umane
Extern

10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului, ziua respectarii egalitatii si demnitatii fiecarei fiinte umane

Ziua internațională a drepturilor omului este sarbatorita in lume pe data de 10 decembrie. In 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Declarația Universală a Drepturilor Omului stabilește egalitatea și demnitatea fiecărei ființe umane și stipulează faptul că fiecare guvern are o datorie de bază în a da posibilitatea tuturor oamenilor să se bucure de toate drepturile și libertățile lor inalienabile, arată în mesajul său Secretarul General al ONU, António Guterres.

Instituirea oficială a Zilei Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale, la 4 decembrie 1950, când Adunarea Generală a declarat Rezoluția 423 (V), prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organizații interesate să sărbătorească ziua așa cum cred că e potrivit.

Anul acesta, Ziua internațională a drepturilor omului marchează începutul unui an întreg de celebrare a șapte decenii de la adoptarea unuia dintre cele mai temeinice și mai cuprinzătoare acorduri internaționale din lume.

Anunțuri publicitare
loading...